Denar si bomo pošiljali prek Snapchata

Avtor — 25.11.2014
Snapchat uvaja novost, ki bo omogočila pošiljanje denarja med uporabniki. Gre za skupen projekt s podjetjem Square, ki se ukvarja s spletnim plačevanjem. Nova storitev se bo imenovala Snapcash, v prihodnjih mesecih pa bo na voljo vsem uporabnikom po svetu.
Denar si bomo pošiljali prek Snapchata

Prek Snapcasha bomo lahko pošiljali denar (Vir slike: YouTube).

Kako deluje nova storitev, ki je mimogrede že na voljo ameriškim uporabnikom? Uporabnik bo vnesel številko bančne kartice in znesek, ki ga želi poslati prijatelju. Princip delovanja ne bo povsem podoben Snapchatu, kjer po nekaj sekundah sporočilo, pa naj si gre za video ali slikovni material, izgine. Denar namreč ne bo izginil.

Zdaj le za OS Android, pozneje tudi za iOS

Za možnost pošiljanja denarja so se odločili, ker je na tak način hitrejše in precej bolj zabavno pošiljanje denarja, zavedajo pa se, da mora biti v osredju visoka stopnja varnosti. Poudarjajo, da bodo podatki kreditnih kartic hranjeni v podjetju Square, katerega ustanovitelj je Jack Dorsey (Twitter), podjetje bo procesiralo plačilo in izvajalo transakcije denarja med bančnimi računi. Snapcash bo na voljo polnoletnim osebam, za zdaj le imetnikom pametnih napravic z OS Android, v kratkem ga bodo ponudili tudi iOS uporabnikom.

Kaj pa varnost?

Bodo pa obstajale nekatere omejitve: sprva bodo uporabniki tedensko lahko poslali največ 250 dolarjev, pozneje pa bodo lahko poslali tudi višji znesek, poročajo tuji mediji. Se je pa na spletu zgrnilo kar precej kritik in pomislekov glede nove storitve – kako bo Snapchat, ki ni uspel obvarovati sporočil uporabnikov pred hekerji, lahko sploh obljubil, da bodo podatki kreditnih kartic ostali varni? »Ne moremo ohraniti varnih vaših računov, telefonskih številk in golih fotografij, ampak dajte nam zaupati vaš denar,« se glasi le eden od kritičnih zapisov na Twitterju.

Podjetje se vse bolj usmerja na profitabilne poti, prejšnji mesec so prvič predstavili oglase na svoji aplikaciji. Danes je ocenjeno na 10 milijard dolarjev, glede na rast števila uporabnikov pa bi lahko kar hitro ogrozilo večja družbena omrežja, kot sta Facebook in Twitter.

Snapchat – seksting, Snapcash – prostitucija?

Drugi namigujejo tudi, da bi Snapcash lahko spodbudil neke vrste prostitucije. Spomnimo, Snapchat je ob svojih začetkih »zaslovel« predvsem na račun sekstinga in pošiljanja golih fotografij. Bo Snapcash res postal nadaljevanje tega?

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje