Video: Google predstavil samovozeči avto

Dvosedežni prototip, ki ga je konec maja predstavil Google, se zanaša na vgrajene senzorje in programski sistem, ki mu omogoča varno manevriranje med preprekami. V podjetju pričakujejo, da bodo tovrstne avtomobile lansirali na trg med leti 2017 in 2020.
Video: Google predstavil samovozeči avto

Google predstavil samovozeči avto (Vir fotografije: YouTube)

Dvosedežni prototip vozila je na konferenci v Kaliforniji predstavil direktor podjetja Google, Sergey Brin, ki je pri tem poudaril, da je cilj projekta v tem, da naj bi samovozeči avtomobili v prihodnjih letih dosegli signifikantno višjo varnost kot navadni avtomobili. Pri tem je poudaril še, da projekt dvosedežnega vozila ni izkusil nobenih nesreč med samim procesom testiranja.

V upanju na konec nezgod za volanom

Googlov samovozeči avtomobil predstavlja ambiciozni projekt, ki želi odpraviti nezgode za volanom z inovativno programsko rešitvijo. Trenutno lahko vozilo funkcionira samo na hitrosti okoli 40 kilometrov na uro, kar mu vsekakor daje veliko več časa za reagiranje na prepreke. V podjetju pričakujejo, da bodo tovrstne avtomobile lansirali na trg med leti 2017 in 2020. 

YouTube

V vlogi konkurence Nissan, General Motors in Continental

Kljub temu, da je Google na čelu razvijanja in testiranja tovrstnih vozil, pa ni edini subjekt, ki se v zadnjem času s tem pospešeno ukvarja. Konkurenco mu predstavljajo tudi podjetja, kot so Nissan, General Motors in Continental, ki pospešeno delajo na tem, da bodo na trg lansirala taka vozila do leta 2020.

Vir: cnet.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje