Video: Google predstavil samovozeči avto

Dvosedežni prototip, ki ga je konec maja predstavil Google, se zanaša na vgrajene senzorje in programski sistem, ki mu omogoča varno manevriranje med preprekami. V podjetju pričakujejo, da bodo tovrstne avtomobile lansirali na trg med leti 2017 in 2020.
Video: Google predstavil samovozeči avto

Google predstavil samovozeči avto (Vir fotografije: YouTube)

Dvosedežni prototip vozila je na konferenci v Kaliforniji predstavil direktor podjetja Google, Sergey Brin, ki je pri tem poudaril, da je cilj projekta v tem, da naj bi samovozeči avtomobili v prihodnjih letih dosegli signifikantno višjo varnost kot navadni avtomobili. Pri tem je poudaril še, da projekt dvosedežnega vozila ni izkusil nobenih nesreč med samim procesom testiranja.

V upanju na konec nezgod za volanom

Googlov samovozeči avtomobil predstavlja ambiciozni projekt, ki želi odpraviti nezgode za volanom z inovativno programsko rešitvijo. Trenutno lahko vozilo funkcionira samo na hitrosti okoli 40 kilometrov na uro, kar mu vsekakor daje veliko več časa za reagiranje na prepreke. V podjetju pričakujejo, da bodo tovrstne avtomobile lansirali na trg med leti 2017 in 2020. 

YouTube

V vlogi konkurence Nissan, General Motors in Continental

Kljub temu, da je Google na čelu razvijanja in testiranja tovrstnih vozil, pa ni edini subjekt, ki se v zadnjem času s tem pospešeno ukvarja. Konkurenco mu predstavljajo tudi podjetja, kot so Nissan, General Motors in Continental, ki pospešeno delajo na tem, da bodo na trg lansirala taka vozila do leta 2020.

Vir: cnet.com

Oznake: ,