Video: Google predstavil samovozeči avto

Dvosedežni prototip, ki ga je konec maja predstavil Google, se zanaša na vgrajene senzorje in programski sistem, ki mu omogoča varno manevriranje med preprekami. V podjetju pričakujejo, da bodo tovrstne avtomobile lansirali na trg med leti 2017 in 2020.
Video: Google predstavil samovozeči avto

Google predstavil samovozeči avto (Vir fotografije: YouTube)

Dvosedežni prototip vozila je na konferenci v Kaliforniji predstavil direktor podjetja Google, Sergey Brin, ki je pri tem poudaril, da je cilj projekta v tem, da naj bi samovozeči avtomobili v prihodnjih letih dosegli signifikantno višjo varnost kot navadni avtomobili. Pri tem je poudaril še, da projekt dvosedežnega vozila ni izkusil nobenih nesreč med samim procesom testiranja.

V upanju na konec nezgod za volanom

Googlov samovozeči avtomobil predstavlja ambiciozni projekt, ki želi odpraviti nezgode za volanom z inovativno programsko rešitvijo. Trenutno lahko vozilo funkcionira samo na hitrosti okoli 40 kilometrov na uro, kar mu vsekakor daje veliko več časa za reagiranje na prepreke. V podjetju pričakujejo, da bodo tovrstne avtomobile lansirali na trg med leti 2017 in 2020. 

YouTube

V vlogi konkurence Nissan, General Motors in Continental

Kljub temu, da je Google na čelu razvijanja in testiranja tovrstnih vozil, pa ni edini subjekt, ki se v zadnjem času s tem pospešeno ukvarja. Konkurenco mu predstavljajo tudi podjetja, kot so Nissan, General Motors in Continental, ki pospešeno delajo na tem, da bodo na trg lansirala taka vozila do leta 2020.

Vir: cnet.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje