BLOG MARKETING DELAVNICA

Vprašanja, ki so na razgovorih prepovedana

Ko pride do razgovorov za delovna mesta, imamo na spletu vrsto nasvetov, kako se nanje pripraviti. Napotki vključujejo vse od manjše raziskave dotičnega podjetja pa vse do izbire oblačil. Priprava pa vključuje tudi izbor vprašanj ob koncu razgovora.
Vprašanja, ki so na razgovorih prepovedana

Vprašanja, ki vas lahko stanejo službe (Vir slike: Big Stock).

Ko ste na vročem sedežu, imate ob koncu razgovora odlično priložnost, da bodočega delodajalca vprašajte kaj, kar je vmes pozabil. S tem se postavlja priložnost, da pokažete, da ste opravili domačo nalogo in ste prepričani, da je razpisano delovno mesto resnično mesto za vas. Čeprav se zdi, da lahko bodočega delodajalca ob koncu vprašate resnično karkoli, pa se je dobro določenim vprašanjem izogniti.

V prvi vrsti se izognite vprašanju, s čim se podjetje, v katerem ravnokar sedite, sploh ukvarja. S tem boste osebi na drugi strani pokazali, da se vam ne gre za delovno mesto, na katerega ste se prijavili. Pokazali mu boste, da ste na razgovor prišli povsem nepripravljeni. Da bi se izognili neprijetnim situacijam, ne sprašujte ničesar, kar vam ne more izdati Google.

3 načini nagrajevanja zaposlenih z izplačevanjem dodatkov >>

Vprašanja o plači so nehvaležna, čeprav obe strani vesta, da bo pogovor moral steči tudi o tem. Da ne bi izpadli povsem neučakani, počakajte, da temo o financah odpre kar bodoči delodajalec.

Podobno je tudi z delavnikom oziroma nadurami – gre za vprašanje, ki je nujno, a povsem nehvaležno. Vse dokler ne dobite ponudbe za delo, se izognite tudi vprašanju, kdaj lahko vzamete dopust. V očeh delodajalca boste morda izpadli neresni.

Posvetite se delovnemu mestu, o katerem se pogovarjate. Na razgovoru še ne razmišljajte o napredovanju. Vprašanje o napredovanju seveda ni prepovedano, je na mestu, vendar počakajte na pravi čas. Vprašajte, ali podjetje nudi pogoje za napredovanje, tudi v izobraževalnem smislu.

So vam na razgovoru že postavili ta najbolj pogosta vprašanja?

Sogovorniku boste z vprašanjem o dvigu plače dali vtis, da je le denar tisto, kar vas zanima. Prav tako vprašanje, ali boste imeli svojo pisarno, ni na mestu – ali je res pomembno?

Morda imate tik pred nastopom nove službe pomislek, ali se s sodelavci in šefom ne boste ujeli, vendar to ni priporočljivo izpostaviti bodočemu delodajalcu. Zagotovo se bo začel spraševati, ali ste imeli v preteklosti težave z njimi, predvideval bo, da je z vami težko delati.

Tako kot ste sami verjetno presunjeni, če vas oseba na drugi strani mize povpraša o vašem zasebnem življenju, bo tudi oseba na drugi strani začudeno pogledala, če ji boste takšno vprašanje postavili sami. Torej, vsa vprašanja, vezana na osebno področje, so prepovedana.

Z vprašanjem, ali smete opraviti zasebne telefonske klice med delavnikom, boste bodočemu delodajalcu pokazali, da niste povsem osredotočeni na delo. Klicem se raje izogibajte, ali pa jih omejite na čas malice.

»Slišal sem govorico o direktorju. Je to res?« Nikoli ne izpostavljajte govoric na razgovorih za delo. Pokazali boste, da ste izjemno neprofesionalni.

Vprašanje, ali spremljajo elektronsko pošto in rabo interneta, se prav tako umešča v rubriko prepovedanih vprašanj. S tem vprašanjem boste zgolj pokazali, da nekaj skrivate. Enak učinek boste naredili, če boste osebo na drugi strani mize povprašali, ali preverjajo preteklost zaposlenih. Postala bo radovedna in skeptična, ali si vas v svojem podjetju sploh želi.

Bodočega delodajalca ne sprašujte, kako vam je šlo na razgovoru. Raje počakajte na odgovor, v primeru zavrnitve pa ga prijazno povprašajte, kaj jih je odvrnilo od izbire oziroma, kaj lahko v prihodnje izboljšate. Naj dodamo, da je tudi vprašanje, ali ste dobili službo, neprimerno.

Video: Ekipo je treba znati pravilno motivirati >>

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>


Katera slovenska podjetja trenutno zaposlujejo?

Katera slovenska podjetja trenutno zaposlujejo?

Iščete zaposlitev? Si želite spremembe? V nadaljevanju predstavljamo seznam slovenskih podjetij, ki iščejo nove okrepitve! Preberite več >>

Primerjava študentskega dela, dela prek s. p. ter prek avtorske in podjemne pogodbe

Primerjava študentskega dela, dela prek s. p. ter prek avtorske in podjemne pogodbe

V članku si preberite, katere so prednosti in slabosti opravljanja dela prek študentskega servisa, avtorske pogodbe, podjemne pogodbe in s. p. Avtorsko delo ureja Zakon o avtorskih in sorodnih pravicah RS, podjemno pogodbo pa Obligacijski zakonik RS. Preberite več >>

Pogodba o zaposlitvi ali pogodba o poslovodenju?

Pogodba o zaposlitvi ali pogodba o poslovodenju?

Zaposlitev v lastni družbi na podlagi pogodbe o zaposlitvi ali pogodbe o poslovodenju? Katera pogodba je za mladega podjetnika najprimernejša? In predvsem, katera je finančno ugodnejša? Preberite več >>

Kako zaposliti tujca?

Kako zaposliti tujca?

V tem članku bomo predstavili postopek in pogoje pri zaposlitvi tujega delavca. Nekateri tuji delavci v Sloveniji ne potrebujejo posebnega dovoljenja za zaposlitev, saj Evropska unija izrecno zahteva spoštovanje svoboščin kot je na primer prost dostop do trga dela. Preberite več >>

Odgovor strokovnjaka: pogodba o zaposlitvi in pogodba o poslovodenju

Odgovor strokovnjaka: pogodba o zaposlitvi in pogodba o poslovodenju

V tokratni rubriki Odgovor strokovnjaka vam predstavljamo odgovore na vprašanja: Se zaposliti v lastni družbi na podlagi pogodbe o zaposlitvi ali pogodbe o poslovodenju? Katera pogodba je za mladega podjetnika najprimernejša? Katera pogodba je finančno najugodnejša? Preberite več >>

Pravni in ekonomski vidiki zaposlitve v d.o.o.

Pravni in ekonomski vidiki zaposlitve v d.o.o.

Odgovor na vprašanje, kako se pravno in ekonomsko optimalno zaposliti v d.o.o., je večplastno in odvisno od večih dejavnikov. Dejstvo je tudi, da zna biti pravno optimalna zaposlitev pogosto ekonomsko ne-optimalna in obratno. Preberite več >>

Zaposlitev lastnika / direktorja v svojem d.o.o.

Zaposlitev lastnika / direktorja v svojem d.o.o.

Zakon o delovnih razmerjih dovoljuje, da se družbenik, lastnik družbe z omejeno odgovornostjo, ki je hkrati tudi njen zakoniti zastopnik, na primer direktor, v njej zaposli. V tem primeru mora skleniti pogodbo o zaposlitvi za delovno mesto direktorja in preko M1 obrazca na VEM točki prijaviti zavarovalno podlago 001. Preberite več >>

Koliko delodajalca stane delo prek študentske napotnice?

Koliko delodajalca stane delo prek študentske napotnice?

Preverili smo, koliko delodajalca stane plačilo prek študentske napotnice. Gre za razliko med neto zneskom, ki jo dobi študent, ter bruto zneskom, ki ga na koncu plača podjetje. Ugotovitev je, da študentsko delo zaradi stalnih povečanj prispevkov že vrsto let ni več ugodno. Preberite več >>

Zaposlitve za nedoločen čas za več kot 5.500 brezposelnih mladih

Zaposlitve za nedoločen čas za več kot 5.500 brezposelnih mladih

Zavod RS za zaposlovanje je 4. aprila 2017 objavil javno povabilo, ki delodajalcem omogoča subvencijo 5.000 EUR za zaposlitev brezposelnih, mlajših od 30 let. Ponudbe za trajno zaposlovanje mladih lahko delodajalci oddajo do 31. julija 2019 oziroma do obvestila o zaprtju povabila. Preberite več >>

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

20.09.2017 od 16:00 do 18:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

21.09.2017 od 9:00 do 15:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

*Pomembno obvestilo* Delavnica je RAZPRODANA. S prijavo na povezavi spodaj, se lahko postavite v čakalno vrsto, v primeru, da pride do odpovedi. Če bomo zabeležili dovolj interesa, bomo delavnico ponovili v kratkem. | Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.
Preberite več >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje