Z analizo konkurence do boljših poslovnih uspehov

Analiza konkurence je nujna za vsakega podjetnika, ki je pred ustanovitvijo podjetja, ne glede na panogo, v katero se podaja. Na ta način lahko ugotovi, kako mora ravnati, da bi si zagotovil konkurenčno prednost in da bi preživel na močno zasičenem tržišču.
Kako izbrati pravo mrežo nedenarne izmenjave?

Kako izbrati pravo mrežo nedenarne izmenjave? (Vir slike: sxc.hu)

Pri analizi konkurence podjetnik najprej izdela natančen pregled prednosti in slabosti svojega podjetja, nato pa podobno opravi še za konkurenčna podjetja. Na ta način prepozna, na katerih področjih poslovanja njegovega podjetja je še potrebno delati in jih izboljšati, veliko večja pa je tudi verjetnost, da bo zmogel hitreje prepoznati novo poslovno priložnost, če se ta pojavi.

Ena večjih napak podjetnikov je, da takšno analizo sestavijo zgolj enkrat pred ustanovitvijo podjetja, nato pa menijo, da se situacija ne bo bistveno spremenila. Toda to vsekakor ne drži!

Tržišče se dandanes spreminja hitreje kot kdajkoli, zato je konkurenco potrebno preučevati v rednih intervalih in to nekajkrat na leto. Morda se nekaterim zdi, da gre za zamuden in nekoristen opravek, toda že drugič boste za tovrstno analizo potrebovali bistveno manj časa kot prvič, rezultati pa vas bodo lahko osupnili, saj stanje na trgu najverjetneje ne bo več takšno kot ob prvi analizi!

In kako sploh napraviti analizo konkurence? Za manjša podjetja osnovna analiza povsem zadostuje. Govorimo torej o preučevanju konkurenčnih spletnih strani, produktov, cen, opisa produktov – predvsem prednosti, ki jih navajajo v opisu, prepoznavnosti blagovne znamke, politike nakupa in pošiljanja ipd.

S preučevanjem omenjenih stvari boste pridobili številne nove informacije o svojih konkurentih in kar naenkrat boste ugotovili, kaj je tisto, kar vas ločuje od uspeha, o katerem ste že od nekdaj sanjali!

Vir: Thoughts On Business

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje