Ameriška podjetja v boj proti toplogrednim plinom

Ameriški predsednik Barrack Obama je v imenu večih ameriških podjetij, med njimi so Apple, Google in Microsoft, naznanil drastične spremembe na področju zmanjševanja izpustov toplogrednih plinov.
Ameriška podjetja v boj proti toplogrednim plinom

Ameriška podjetja v boj proti toplogrednim plinom

V ponedeljek, 3. avgusta 2015, je ameriški predsednik Barrack Obama v sporočilu za javnost naznanil, da se v sodelovanju z nekaterimi največjimi ameriškimi podjetji podaja v odločen boj proti toplogrednim plinom. V ta namen bodo ameriška podjetja skupaj namenila kar 140 milijard dolarjev vredno investicijo, v jeseni pa načrtujejo še eno.

Gre za iniciativo Bele hiše za vključevanje privatnega sektorja v boj proti podnebnim spremembam, saj so prav ta podjetja ponavadi odgovorna za največjo energijsko potratnost ter visoke količine izpustov toplogrednih plinov.

Eko sklad razpisal 7 milijonov evrov subvencij >>

Iniciativi so se zato že pridružila številna ameriška podjetja, kot so Apple, Google, Microsoft, General Motors, Bank of America in drugi. A na seznamu zaenkrat ne najdemo prav nobenega podjetja iz področja produkcije nafte, plinov in premoga, ki so največji izpustniki toplogrednih plinov in torej največji krivci za onesnaženost okolja. Ali se bodo ta podjetja iniciativi pridružila jeseni, še ni znano.

Zbrana sredstva bodo ameriški vladi močno pomagala pri uresničevanju svojega dolgoročnega cilja, ki je zmanjšati izpust toplogrednih plinov za 28 odstotkov od vrednosti, ki je bila izmerjena leta 2005. Časa imajo še do leta 2025.

Vir: Yosemite.epa.gov in Ibtimes.com

NaOblaku.si: spletna trgovina, ki bo rešila problematiko onesnaževanja okolja >>

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje