SAOP-ov miniMAX čedalje bolj priljubljen

Vse več majhnih podjetij in samostojnih podjetnikov prevzema vodenje poslovanja v svoje roke. To potrjujejo tudi prodajni rezultati podjetja SAOP, ki je s spletnim poslovnim programom miniMAX v prvem polletju doseglo 17-odstotno rast uporabnikov in 51-odstotno rast prodaje licenc podjetnikom.
SAOP-ov miniMAX čedalje bolj priljubljen

SAOP-ov miniMAX čedalje bolj priljubljen (Vir slike: SAOP)

Uporabniška skupina podjetnikov, ki sami vodijo poslovanje, se je v zadnjem letu povečala kar za 51 odstotkov in sedaj predstavlja 30 odstotkov uporabnikov miniMAX-a. Hitro se povečuje tudi število podjetnikov, ki naročajo podlicence za poslovni program pri svojem računovodskem servisu. Takih uporabnikov je več za 63 odstotkov, kar pomeni, da so tako podjetniki kot računovodski servisi sprejeli in izkoristili prednosti, ki jih v poslovanju omogoča e-računovodstvo.

Prodajni rezultati za miniMAX potrjujejo njegov sloves najbolj priljubljenega računalniškega programa za majhna podjetja. Samo v letošnjem letu se je njegova uporaba povečala za 17 odstotkov.

Sandi Boršo, direktor prodaje in trženja v SAOP, je povedal, da “uporaba miniMAX-a raste v vseh treh uporabniških segmentih, pri čemer je predvsem zaradi zniževanja stroškov in želje po natančnejših poslovnih podatkih najbolj izrazita pri podjetnikih.

Med razlogi za skokovito rast uporabe miniMAXa med podjetji je še stalna usklajenost poslovanja z zakonskimi spremembami in novostmi, ki jih mnogi konkurenčni ponudniki ne uspejo pravočasno zagotoviti. Poleg tega podjetje stalno skrbi za brezplačne izboljšave progama ter nove funkcionalnosti.

Prenovljena ponudba uporabniških paketov miniMAX je dodatno poenostavila in spodbudila uporabo. “Če so v lanskem letu med uporabniki še prevladovali računovodski servisi, so letos uporabniški segmenti glede na število zakupljenih licenc že skoraj poravnani. Iz tega lahko sklepamo, da želijo podjetniki imeti več vpliva na vodenje poslovanja, predvsem na izvajanje rutinskih opravil, in najemajo računovodske servise za izvajanje zahtevnejših nalog, na primer obračune in zaključna poročila ter za poslovno svetovanje,” je še pojasnil Boršo.

Skokovita rast uporabe programa miniMAX med podjetniki predstavlja poslovno priložnost za vse računovodske servise, ki ga že uporabljajo oziroma podpirajo. Omogoča jim namreč pridobivanje novih strank za različne storitve, tako pri vodenju poslovnih dogodkov kot pri izdelavi obračunov in zaključnih poročil ter finančno in davčno svetovanje. Poleg tega miniMAX s svojim modelom e-računovodstva povečuje dodano vrednost v računovodskih servisih, saj elektronsko sodelovanje s strankami po eni strani zniža stroške poslovanja, po drugi pa poveča produktivnost.

MiniMAX se kot privlačna poslovna rešitev za vodenje poslovanja majhnih podjetij vse bolj uveljavlja tudi v Srbiji in na Hrvaškem. Kot so še poudarili v SAOP-u, rast uporabe njihovih poslovnih rešitev ustvarja nova delovna mesta. Tako v Sloveniji stalno iščejo in zaposlujejo mlade strokovnjake za projektiranje, programiranje in pomoč uporabnikom.

Vir: SAOP

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje