SAOP poenostavlja prehod na e-poslovanje na tujih trgih

Šempetrski SAOP, ki je eden vodilnih regijskih proizvajalcev poslovnih računalniških programov, s podporo za elektronsko oddajo obračuna davka na dodano vrednost (PDV) pospešuje prehod na elektronsko poslovanje v Srbiji.
Koliko v eni sekundi zaslužijo top tehnološka podjetja?

Koliko v eni sekundi zaslužijo top tehnološka podjetja? (Vir slike: sxc.hu)

Srbska davčna uprava bo namreč od 1. julija 2014 naprej obračun PDV sprejemala samo še elektronsko. Uporabniki spletnega programa miniMAX pa lahko elektronsko oddajo koristijo že sedaj, s čimer se izognejo čakalnim vrstam na davčni upravi ali pošiljanju davčne dokumentacije po pošti.

Podobno kot v Sloveniji SAOP tudi na regijskih trgih zagotavlja izredno hitro implementacijo zakonskih novosti v svoje poslovne programe. »SAOP je kot eden prvih ponudnikov poslovnih programov srbskim podjetjem omogočil elektronsko oddajo PDV. S tem, ko poenostavijo in pocenijo poslovanje z davčno upravo, še povečajo vrednost, ki jim jo prinaša uporaba miniMAX-a,« je povedal Sandi Boršo, direktor prodaje in marketinga v SAOP in direktor SAOP Novi Sad.

Elektronska oddaja obračuna davka na dodano vrednost se je v Srbiji začela letos in narašča. Prek elektronskega obrazca je obračun posredovalo 17.888 podjetij, prek elektronske izmenjave pa je poročalo le 290 podjetij. Na drugi strani je na okencih davčne uprave obrazce oddalo kar 136.215 podjetij.

SAOP je v Srbiji že začel izvajati obsežno kampanjo »Čekanje u redu nije u redu!«, prek katere podjetja osvešča o poslovnih koristih elektronske oddaje PDV in elektronskega poslovanja.

»V spletnem programu miniMAX je neposredna elektronska oddaja PDV zagotovljena brez kakršnih koli dodatnih naložb, kar pomeni, da si podjetja na ta način resnično znižajo stroške, pri tem pa prihranijo ogromno časa,« je še pojasnil Sandi Boršo. Po drugi strani podjetja poenostavijo in skrajšajo samo izdelavo obračuna, saj se ta v miniMAX-u izdela samodejno, s pritiskom na gumb, podobno pa ga v sistemu ePOREZI tudi oddajo.

Vir: SAOP

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje