Najboljših 20 podjetij, ki so prejela tvegani kapital v letu 2012

Podjetje PrivCo, ki se ukvarja s finančnimi analizami zasebnih podjetij, je objavilo 20 najboljših podjetij s tveganim kapitalom v letu 2012. Mednje se je uvrstilo kar nekaj znanih imen, kot so Google Ventures, Intel Capital, SV Angel in druga.
Najboljših 20 podjetij, ki so prejela tvegani kapital v letu 2012

Znanih 20 najboljših podjetij s tveganim kapitalom v letu 2012!

Prvo mesto na lestvici je zasedlo podjetje Intel Capital, sledila pa so mu podjetja Felicis Ventures, SV Angel, Sequoia Capital, First Round Capital, Battery Ventures, DFJ, Greylock Partners, Ignition, Google Ventures, True Ventures, Benchmark Capital, Lerer Ventures, Menlo Ventures, Polaris Venture Partners, Accel Partners, Bain Capital Ventures, Redpoint Ventures, RRE Ventures in Focus Ventures.

Uvrstitve so tako nakazale rekordno število umikov novejše generacije podjetij s tveganim kapitalom, kot so Felicis, SV Angel, True Ventures in Lerer Ventures.

Ogromno tveganega kapitala je osnovanega s strani partnerjev, ki prihajajo bolj iz podjetniškega kot investicijskega ter finančnega ozadja.

»Podjetja pomagajo startupom z intenzivnim operacijskim vodenjem in s finančno varnostjo«, pravi Sam Hamadeh, vodja PrivCo.

Slednji dodaja, da so opazili upad podjetij, kot so Kleiner, Perkins, Caufield & Byers (KPCB), Lightspeed Venture Partners in New Enterprise Associate (NEA).

Aydin Senkut, ustanovitelj in upravni direktor Felicis Ventures, je dejal: »To leto je bilo za nas rekordno, zaznamovano s številnimi odhodi, vključno z največjim do sedaj – Wildfire in Meraki. Naš uspeh izvira iz izjemno sposobnih podjetnikov, za katere smo srečni, da jih podpiramo. Iščemo produktivne vizionarje, ki delajo na kritičnih uporabnih primerih znotraj sfere našega delovanja.«

Zmagovalno podjetje Intel Capital je sicer imelo od svoje ustanovitve 20 let nazaj kar več kot 200 začetnih javnih ponudb in 300 zavzetih portfeljnih podjetij.

Vir: venturebeat.com

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje