Kaj mora imeti v svojem nahrbtniku študent podjetnik?

Za vsakega študenta podjetnika je značilno, da je neprestano na poti, zato je ena izmed stvari, ki jih ima vedno s seboj, prav nahrbtnik, v katerega lahko spravi vse nujno potrebne pripomočke in opremo, potrebno za nemoteno opravljanje študijskih obveznosti in za vodenje svoje poslovne kariere.
Kaj mora imeti v svojem nahrbtniku študent podjetnik?

Kaj mora imeti v svojem nahrbtniku študent podjetnik? (Vir slike: youngentrepreneur.com)

Sarah Haselkorn, podjetnica in študentka je povedala, da je v njen delovni dan vključeno neprestano prevažanje s fakultete na delo, oddaljeno približno 3 milje stran od študentskega naselja. Poleg študija veliko časa nameni tudi ustvarjanju svoje poslovne kariere, pri čemer se je velikokrat pojavila težava, da ni nikoli točno vedela, kako naj si kar najbolje razporedi čas.

Soočala se je z dilemo, koliko časa naj posveti študiju in koliko Green Beanu, svojemu mlademu podjetju, da bi ob vsem delu oboje izpeljala dobro. Težavo je rešila tako, da je razvila tako imenovano mobilno pisarno zunaj svojega pisanega nahrbtnika, s katero je uskladila študij in delo v podjetju.

Med delom v restavraciji ima vedno na enem koncu pulta postavljeno še svojo “pisarno”. Stranke restavracije se zato vedno pošalijo, da je kot kot »blondinka, ki vse naredi prek svojega prenosnika«.

Sčasoma je z razvijanjem svoje rešilne strategije za uspeh na obeh področjih določila tudi, katere pripomočke je nujno potrebno imeti vedno s seboj za nemoteno poslovanje. Tako je poleg smartphona in prenosnika, brez katerega si vsak študent podjetnik ne predstavlja svojega življenja, kot ključne pripomočke določila naslednje:

1. DocuSign Ink Aplikacija, ki omogoča izpolnjevanje dokumentacij tudi na poti, brez tiskalnika. Preko aplikacije lahko vodiš svoje stranke z različnimi oznakami (kot npr. “Vaš podpis …”), ki točno nakažejo prostor, kjer se naj stranka podpiše ali vnese kakšen drug potreben podatek.

2. Digitalne knjige za sprotno opravljanje študijskih obveznosti kjer koli in kadar koli, brez nepotrebnega tovorjenja številnih in težkih knjig v nahrbtniku.

3. Mapa ‘narediti moram’ za še nedokončana opravila. Mapa predstavlja neke vrste seznam opravil, ki jih moraš še narediti. V njej so npr. seznami računov, ki jih je potrebno še plačati, še ne razvrščena elektronska sporočila itd.

4. Poslovne kartice – vizitke, uporabne za izmenjavo kontaktnih informacij za morebitno poslovanje z novo stranko.

5. Polnilec za telefon, za katerega bi lahko rekli, da je najpomembnejši pripomoček znotraj celotne mobilne pisarne in ga je treba imeti vedno s seboj. V ta namen pa je tudi zelo uporaben priključek za polnjenje telefona v avtu.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje