Kaj mora imeti v svojem nahrbtniku študent podjetnik?

Za vsakega študenta podjetnika je značilno, da je neprestano na poti, zato je ena izmed stvari, ki jih ima vedno s seboj, prav nahrbtnik, v katerega lahko spravi vse nujno potrebne pripomočke in opremo, potrebno za nemoteno opravljanje študijskih obveznosti in za vodenje svoje poslovne kariere.
Kaj mora imeti v svojem nahrbtniku študent podjetnik?

Kaj mora imeti v svojem nahrbtniku študent podjetnik? (Vir slike: youngentrepreneur.com)

Sarah Haselkorn, podjetnica in študentka je povedala, da je v njen delovni dan vključeno neprestano prevažanje s fakultete na delo, oddaljeno približno 3 milje stran od študentskega naselja. Poleg študija veliko časa nameni tudi ustvarjanju svoje poslovne kariere, pri čemer se je velikokrat pojavila težava, da ni nikoli točno vedela, kako naj si kar najbolje razporedi čas.

Soočala se je z dilemo, koliko časa naj posveti študiju in koliko Green Beanu, svojemu mlademu podjetju, da bi ob vsem delu oboje izpeljala dobro. Težavo je rešila tako, da je razvila tako imenovano mobilno pisarno zunaj svojega pisanega nahrbtnika, s katero je uskladila študij in delo v podjetju.

Med delom v restavraciji ima vedno na enem koncu pulta postavljeno še svojo “pisarno”. Stranke restavracije se zato vedno pošalijo, da je kot kot »blondinka, ki vse naredi prek svojega prenosnika«.

Sčasoma je z razvijanjem svoje rešilne strategije za uspeh na obeh področjih določila tudi, katere pripomočke je nujno potrebno imeti vedno s seboj za nemoteno poslovanje. Tako je poleg smartphona in prenosnika, brez katerega si vsak študent podjetnik ne predstavlja svojega življenja, kot ključne pripomočke določila naslednje:

1. DocuSign Ink Aplikacija, ki omogoča izpolnjevanje dokumentacij tudi na poti, brez tiskalnika. Preko aplikacije lahko vodiš svoje stranke z različnimi oznakami (kot npr. “Vaš podpis …”), ki točno nakažejo prostor, kjer se naj stranka podpiše ali vnese kakšen drug potreben podatek.

2. Digitalne knjige za sprotno opravljanje študijskih obveznosti kjer koli in kadar koli, brez nepotrebnega tovorjenja številnih in težkih knjig v nahrbtniku.

3. Mapa ‘narediti moram’ za še nedokončana opravila. Mapa predstavlja neke vrste seznam opravil, ki jih moraš še narediti. V njej so npr. seznami računov, ki jih je potrebno še plačati, še ne razvrščena elektronska sporočila itd.

4. Poslovne kartice – vizitke, uporabne za izmenjavo kontaktnih informacij za morebitno poslovanje z novo stranko.

5. Polnilec za telefon, za katerega bi lahko rekli, da je najpomembnejši pripomoček znotraj celotne mobilne pisarne in ga je treba imeti vedno s seboj. V ta namen pa je tudi zelo uporaben priključek za polnjenje telefona v avtu.

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje