Nasveti za lažje pisanje poslovnega načrta

Poslovni načrt je pomemben dokument, ki bi ga moral še pred ustanovitvijo podjetja spisati vsak podjetnik. Da bi se izognili nekaterim pogostim napakam pri pisanju poslovnega načrta, upoštevajte nekaj nasvetov, ki jih je podala Cerina Wheatland, poslovna svetovalka in piska poslovnih načrtov.
Nasveti za lažje pisanje poslovnega načrta

Nasveti za lažje pisanje poslovnega načrta (Vir slike: HubSpot)

1. Ne podcenjujte konkurence

Pogosta napaka mladih podjetnikov je, da podcenjujejo svoje konkurente in zato spregledajo nevarnosti, ki jim grozijo. Da bi se temu izognili, morate v poslovni načrt vključiti redno raziskovanje trga in ugotavljanje, ali se je pojavil kakšen nov ponudnik na trgu, ki bi s svojim delovanjem utegnil vplivati na vaš zaslužek.

2. Izstopajte iz množice preostalih podjetij

Da bi uspeli med konkurenco, ki je dandanes izredno huda na skorajda vseh področjih, morate izstopati. Naredite prodajno strategijo, ki bo prepričala tudi najbolj zahtevne potrošnike. To lahko naredite tako, da poudarite tiste lastnosti, ki vas od ostalih ločujejo.

3. Vedite, da vašega produkta ne bodo kupili vsi

Natančno definirajte vaš ciljni trg. To pomeni, da morate ugotoviti, kdo so tisti posamezniki, ki bodo za vaš produkt ali storitev pripravljeni odšteti denar. S tem se boste elegantno izognili vlaganju vaših dragocenih sredstev v tista tržišča, ki za vas ne bodo dovolj profitabilna.

4. O svoji poslovni ideji povprašajte ljudi

Pri pisanju poslovnega načrta morate dobro razdelati tudi vašo poslovno idejo. Pojdite med ljudi in jih povprašajte o tem, kakšno mnenje imajo o vaših načrtih. Na ta način boste pridobili številne predloge, ki jih lahko upoštevate pri nadaljnji gradnji vašega podjetja.

5. Svoj čas namenite tudi marketingu

Napravite dober načrt za marketing, ki naj temelji na vašem poznavanju industrije, ciljnega tržišča in konkurence. Ugotoviti morate, ali sploh obstaja zadosten trg za vaš produkt/storitev, šele nato se boste namreč lahko mirne vesti podali v podjetniške vode.

Vir: Smallbusinessbc

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje